Τι είναι τα προβιοτικά;

Ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν προβιοτικά, παρόμοια με τα «καλά» προβιοτικά που υπάρχουν στο έντερο .

Η λήψη τους ενισχύει την αύξηση του πληθυσμού των καλών βακτηρίων του εντέρου.

Είvαι πολύ σημαντικό, ο πληθυσμός των «καλών» βακτηρίων, να είναι αυξημένος σε σχέση με αυτή των «κακών», καθώς η οποιαδήποτε μείωσή τους προκαλεί ανισορροπία στο πεπτικό σύστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος λοιμώξεων.

Οφέλη προβιοτικών

Μειώνουν την κακή χοληστερόλη

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, μειώθηκαν σε ποσοστό 11% μέσα σε διάστημα εννέα εβδομάδων σε ανθρώπους που λάμβαναν γαλακτοβάκιλλους (το πιο γνωστό προβιοτικό).

Μειώνουν το άγχος

Η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχολογία, διότι πολλοί νευροδιαβιβαστές ,που ρυθμίζουν τη διάθεση (π.χ. η σεροτονίνη), βρίσκονται στο έντερο. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα προ βιοτικών για ένα μήνα, εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους συγκριτικά με όσους δεν φροντίζουν την υγεία της εντερικής χλωρίδας.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της στοματικής υγιεινήςΤ

Τα προβιοτικά συμβάλουν στην μείωση των βακτηριών που προκαλούν ουλίτιδα και κακή αναπνοή, ενώ ταυτόχρονα, προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Το 70% των κυττάρων που συνθέτουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται σε καλά επίπεδα η υγεία το εντέρου. Η λήψη επίσης, συμπληρωμάτων προβιοτικών, μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού συστήματος κατά 12%.

Μειώνουν την εμφάνιση αλλεργιών και εκζέματος στα παιδιά

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν, ότι μητέρες που λάμβαναν προβιοτικά κατά τον 9ο μήνα της κύησης αλλά και τους πρώτους μήνες τους θηλασμού, μείωσαν σημαντικά την εμφάνιση εκζέματος και εποχικών αλλεργιών στα παιδιά τους.

Διατηρούν το pH της ευαίσθητης περιοχής

Τα προβιοτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων και στην διατήρησης καλής υγείας της χλωρίδας του γυναικείου κόλπου. Ιδιαίτερα κατά την εμμηνορρυσία, μετά την ερωτική επαφή, ή σε περιόδους έντονης υγρασίας και ζέστης, όπου η πιθανότητα λοίμωξης είναι αυξημένη, συνίσταται η λήψη προβιοτικών.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα προβιοτικά συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, διευκολύνουν τις κενώσεις, μειώνουν τον μετεωρισμό και την δυσκοιλιότητα, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Τα προβιοτικά αλλάζουν την σύσταση του μικροβιακού φορτίου του εντέρου, ενισχύουν τον βλεννογόνο του και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής. Κατά συνέπεια, εμποδίζουν την ανεξέλεγκτη αύξηση των κυττάρων του παχέος εντέρου.

Προϊόν (FOREVER ACTIVE PRO- B)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *