ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

Τι είναι η Αλόη; Όλα τα στοιχεία για το θαύμα της φύσης!

Η Αλόη Βέρα συχνά αποκαλείται το «Θαυματουργό Φυτό» ή «Φυτό των Εγκαυμάτων», αλλά έχει και πολλά άλλα ονόματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 4.000 χρόνων.

Τόσο είναι το διάστημα που ωφελείται η ανθρωπότητα, από αυτό το καταπληκτικό, θεραπευτικό φυτό βότανο.

Ο Τζωρτζ Έμπερς, το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε έναν πάπυρο του 2500 π.Χ., ο οποίος ήταν στην ουσία μια συλλογή από θεραπείες με βότανα. Άλλοι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε, ότι η Αλόη χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Κινέζικο και Ινδικό πολιτισμό. Έλληνες και ρωμαίοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνης ο Πρεσβύτερος, την χρησιμοποιούσαν με σπουδαία αποτελέσματα και, σύμφωνα με την παράδοση, ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει άφθονη ποσότητα φυτών Αλόης, για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου Νεφερτίτη και Κλεοπάτρα, εκτιμούσαν ιδιαίτερα την Αλόη Βέρα σαν φροντίδα ομορφιάς, αφού στην εποχή εκείνη η ομορφιά και η υγεία ήταν πολύ περισσότερο συνδεδεμένες από ό,τι σήμερα.

Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη Αλόης, μόνο 4-5 ποικιλίες, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες. Από αυτές τις ποικιλίες, η Aloe Barbadensis Miller είναι η πιο ισχυρή ποικιλία Αλόης, γνωστή και σαν Aloe Vera – η πραγματική Αλόη.

Η Αλοη Βερα είναι χυμώδης, μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.

Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.

Για να ενεργήσει σωστά ένα προϊόν, πρέπει το κύριο συστατικό του να είναι η Αλόη Βέρα.

Μέσα στο φύλλο της Aloe Vera:
Το ζελέ της Αλόης Βέρα περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά.

Βιταμίνες:
Περιέχει μια ποικιλία βιταμινών, οι πιο σημαντικές όμως είναι η αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α. Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12, πολύ σημαντική για τους χορτοφάγους.

Σακχαρίτες:
Αυτοί περιλαμβάνουν τη σημαντική αλυσίδα πολυσακχαριτών που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Σαπωνίτες:
Αφρώδεις μικροοργανισμοί που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία:
Αυτά είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτι-κό σελήνιο.

Ένζυμα:
Λιπάσες και πρωτεάσες διασπούν το φαγητό και βοηθούν την πέψη, καθώς και την καρβοξυπεπτιδάση που εμπλέκεται στην αντιφλεγμονώδη διαδικασία.

Λιγνίνη:
Αυτή η ξυλώδης ουσία προσδίδει στην Αλόη Βέρα την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα.

Σαλικυλικό Οξύ:
Το συστατικό αυτό, που μοιάζει με την ασπιρίνη, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη διάσπαση του νεκρού ιστού.

Αμινοξέα:
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 22 αμινοξέα, τους οικοδομικούς λίθους των πρωτεϊνών και η Αλόη Βέρα παρέχει 20 από αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι το ζελέ της Αλόης μας δίνει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορούν να παρασκευαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι πρέπει να λαμβάνεται με μορφή τροφής.

Στερόλες (Λιπαρά Οξέα):
Οι τρεις κύριοι τύποι λειτουργούν ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.

Ανθρακινόνες:
Οι πιο σημαντικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Στη γνήσια μορφή τους είναι πολύ καθαρτικά.

Ποιο είδος Αλόης;
Η καλύτερη μορφή Αλόης είναι το 100% Σταθεροποιημένο ζελέ Αλόης Βέρα, σαν υγιεινός χυμός. Αυτό το Σταθεροποιημένο ζελέ πρέπει να είναι το κύριο συστατικό κάθε προϊόντος τοπικής εφαρμογής ή πόσιμου χυμού. Δυστυχώς, πολλά προϊόντα στην αγορά που φέρουν τον τίτλο «χυμός Αλόης Βέρα», μπορεί να περιέχουν ένα πολύ μικρό μέρος από το εσωτερικό του φύλλου της Αλόης. Αν δεν είστε σίγουροι, αναζητείστε τη σφραγίδα Έγκρισης του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C. – International Aloe Science Council). Το συμβούλιο αυτό είναι ένας ανεξάρτητος Αμερικανικός Οργανισμός, που ρυθμίζει κι επιβλέπει την ποιότητα και την περιεκτικότητα των προϊόντων σε Αλόη Βέρα. Εάν η Σφραγίδα Έγκρισής τους υπάρχει πραγματικά στη συσκευασία του προϊόντος που αγοράσατε, τότε είναι αξιόπιστο. Το ψυχρής διαδικασίας Σταθεροποιημένο ζελέ της Αλόης Βέρα, που είναι το προτεινόμενο προϊόν, είναι κατά 97% αγνό και το κοντινότερο ως προς το φυσικό ακατέργαστο ζελέ του φυτού, που μπορεί να λάβει κανείς.

Γιατί κάνει καλό η Aloe Vera;
Η Αλόη Βέρα προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, των οποίων η συνεργιστική δράση και ισορροπία, παράγει ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα, από ότι θα περιμέναμε από τη χρήση των συστατικών αυτών χωριστά. Τα συστατικά αυτά λειτουργούν σαν ομάδα, ενισχύοντας το ένα τα αποτελέσματα του άλλου, επειδή έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται. Επίσης, έχει ιδιότητες προσαρμογής, ώστε να ενισχύει τη γενική άμυνα του οργανισμού για αντιμετώπιση μολύνσεων ή του στρες.

Υγεία & Ομορφιά:

Πού κάνει καλό η Aloe Vera;
Η Αλόη Βέρα χάρη στην περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά και τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, βοηθά κατ’ αρχήν στην πρόληψη των τραυματισμών στους επιθήλιους ιστούς και έπειτα στη γρήγορη επούλωσή τους, αν τραυματιστούν. Τα αντιοξειδωτικά πολεμούν τις «ελεύθερες ρίζες», της ασταθείς ενώσεις που δημιουργεί ο μεταβολισμός μας και βρίσκονται στους περιβαλλοντικούς παράγοντες μόλυνσης. Οι ελεύθερες ρίζες θεωρούνται υπεύθυνες για την πρόκληση διαφόρων προβλημάτων στον οργανισμό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
Το επιθήλιο είναι ένα στρώμα κυττάρων που καλύπτει το σώμα ή επενδύει μια κοιλότητα που συνδέεται μαζί του. Το μεγαλύτερο επιθήλιο είναι το δέρμα μας, αλλά αφορά και σε άλλα σημεία του οργανισμού μας.

Πως κάνει καλό η Aloe Vera;
Η φυσική αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της Αλόης Βέρα συνδυάζεται με τα θρεπτικά της συστατικά, για να υποβοηθήσει στην αντιμετώπιση/βελτίωση διαφόρων προβλημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευαιξίας. Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως τους κάνει πιο ήρεμους και με λιγότερο άγχος. Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την ενισχυτική επίδραση της Αλόης στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο εναρμονίζεται και λειτουργεί πιο ομαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σώμα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

Συμπερασματικά:
Η Αλόη Βέρα δεν επιδρά “μαγικά” στον οργανισμό. Ενεργεί στον επιθήλιο ιστό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό υποστηρίζεται από πάρα πολλές ανέκδοτες αποδείξεις, καθώς πολλές χιλιάδες ανθρώπων ανά τους αιώνες έχουν αναφέρει οφέλη της Αλόης σε ποικίλες περιπτώσεις.
Η Αλόη Βέρα έχει συνεπώς επικουρικό χαρακτήρα. Είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να συμβουλεύονται το γιατρό τους όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Προσοχή: Τα προϊόντα της Forever Living Products δεν προορίζονται για να διαγνώσουν, κατευνάσουν, θεραπεύσουν, ή αναστείλουν μια συγκεκριμένη ασθένεια ή μια κατηγορία ασθενειών. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό, εάν αντιμετωπίζεται κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Γιατί Aloe Vera της Forever Living Products;
• Η Αλόη Βέρα είναι το βασικό συστατικό των προϊόντων. Δεν προστίθενται μερικές σταγόνες Αλόης, αλλά η παρασκευή ξεκινά με 100% αγνό εσωτερικό ζελέ του φυτού, και μετά συνδυάζονται τα άλλα συστατικά που χρειάζονται.
• Χρησιμοποιείται μόνο το εσωτερικό ζελέ και όχι ολόκληρο το φύλλο. Έτσι, δε χρειάζεται να φιλτραριστεί και γι’ αυτό, διατηρείται η φυσική ισορροπία των θρεπτικών συστατικών της Αλόης ανέπαφη και αναλλοίωτη.
• Το Σταθεροποιημένο ζελέ Αλόης Βέρα της F.L.P. έχει αναγνωριστεί ως το «ουσιαστικά πανομοιότυπο»* με το ακατέργαστο ζελέ, που βρίσκεται στο φύλλο. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα με Αλόη Βέρα της F.L.P., είναι σαν να ανοίγετε το φύλλο και να παίρνετε φρέσκο και αναλλοίωτο το ζελέ.
• Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται απόλυτα, από την παραγωγή έως και τη διανομή των προϊόντων Αλόης. Μπορείτε να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς, ότι όλα τα προϊόντα. έχουν Εγγυημένη Ποιότητα.
• Η ανακυκλώσιμη συσκευασία των Χυμών Αλόης Βέρα της Forever, με τρία στρώματα προστατευτικού υλικού, διατηρεί αναλλοίωτη την Αλόη, ώστε να παραμένει το προϊόν σε άριστη κατάσταση, όπως ακριβώς όταν σφραγίστηκε στο εργοστάσιο.

*Εργαστήριο Τροφίμων και Φαρμάκων Νέας Υόρκης

Ενημερωθείτε για τα πιστοποιητικά τα οποία έχει αποσπάσει η F.L.P!

Το Σπίτι της Αλόης
Φρίντα Αναστασιάδου – Manager
Ανεξάρτητη Συνεργάτιδα της Forever Living Products

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση:
Θεσσαλονίκη: 2310 588.440
Κινητό: 6938895375
Fax: 211 8000.235

Ηλεκτρονική Επικοινωνία:
Πληροφορίες: info@aloehouse.gr
Πωλήσεις: sales@aloehouse.gr